Hundens historie og utvikling

Utviklingen av hunder – Er mannens beste venn virkelig en etterkommer av tamede ulver? – Faktaene!

Biologer har diskutert historien og utviklingen av den innenlandske hunden i hundrevis av år. De fleste forskere er nå enige om at hunder kommer direkte ned fra Canis Lupus – Grey Wolf.

Dr. Robert K. Wayne, canidbiolog og molekylærgenetiker ved UCLA, har ved DNA-forskning vist at hunder er mer nært relatert til Grey Wolf enn biologer tidligere hadde mistanke om. Faktisk skyldes i hovedsak til Dr. Robert K. Waynes genetiske forskning, forfatterne av “Mammal Species of the World”, den internasjonalt aksepterte referansekilden for pattedyrarter, omklassifisert hunden i 1993 fra Canis Familiaris til Canis Lupus. 

Evolution Dogs from Wolves – Hvordan kunne Wolves bli tømt og hvorfor?
Vi vil aldri nå nøyaktig hvorfor eller hvordan ulvene ble tammet av mennesker, men rester av hunder som går tilbake fra 10 til 15 tusen år har blitt funnet, så vi har i det minste en “ballpark” -figur når det hjelper å bygge et bilde av Hundens historie og evolusjon. Ulven og mannen hadde flere viktige ting til felles, vi var begge jegere og jaktet også i pakker. Det er sikkert at våre stier i vår historie regelmessig ville krysse, vi ville ha jaktet og spist hverandre! Det mest sannsynlige scenariet er at et menneskelig jaktparti kom over en veldig ung Wolf Cub og bestemte seg for å ta det med seg. Wolf Cub ville vært en veldig valp som i en tidlig alder, da den vokste, men langt mindre troverdig enn en hund i dag, ikke ville vært like farlig som en vill Wolf. En semi-tamed Wolf ville trolig ha hatt stor verdi for en jægerammergruppe, og utlånte sine overlegne jaktfølelser til gruppen. Dette ville ha hjulpet ikke bare i jakt, men forsvarlig som et advarselssystem også. Utviklingen av ulven til den innenlandske hunden begynte.

Utviklingen av den innenlandske hunden – Selektiv avlsprosess
Valpredning ville ikke vært et isolert tilfelle, men ville ha skjedd i mange forskjellige grupper av menneskelige jegere i løpet av tusenvis av år med evolusjon og historie. Selektiv avl ville ha vært automatisk. Å holde en ulv som ble overdreven aggressiv mot menneskene, eller av liten praktisk bruk, ville vært både meningsløst og farlig – en slik ulv ville ha blitt drept. Bare de gjenværende ulvene, med ønskelige egenskaper, ville blitt valgt for å avle. Til slutt vil egenskapene til hver gruppe tama ulvreflektere gjenspeile behovene til gruppen mennesker det levde med: det er størrelse, farging, sans og til og med lengden på kappen eller svømmingen som reflekterer jegters og deres miljøs behov. Etter hvert som antall mennesker økte, hadde en viss grad av handel skjedd mellom grupper, hvalpe ble byttet og handlet basert på de innavlede egenskapene de nå hadde – utviklingen og historien til ulike hunderaser forklares.

Hvordan påvirket hundene Human History? – Utviklingen av de forskjellige raser av hunder
Forståelse av menneskets skiftende krav gjennom vår historie og evolusjon gjør oss i stand til å sette i perspektiv de hundrevis av forskjellige raser som ble utviklet av mannen. Gruppene, klassifikasjoner og standarder alle begynner å gi perfekt fornuft. De forskjellige “landemerkene” til historien og utviklingen av hunder er beskrevet nedenfor – for flere detaljer om hver type hund, vennligst se linkene øverst på siden.

Utviklingen og historien til hunder – The Sight Hounds
Sighthounds, også kjent som Gazehounds som deres blikk fokuserer på horisonten søker spillet, spesialiserer seg på å jakte deres steinbrudd ved syn heller enn duft. Sighthounds har karakteristiske egenskaper, egenskaper og egenskaper som er perfekte for deres formål. Sighthounds har ekstremt god visjon. De har også en lang kjeve og lang hals som hjelper dem i å observere deres steinbrudd. Deres magre muskellegeme, dype bryst og lange kraftige ben er viktige ressurser når de følger en rask og smidig bytte.

Dogs History – The Scent Hounds
Dufthunder spesialiserer seg på å følge duften eller lukten av steinbrudd. Det var ikke nødvendig for Scent Hounds å være så rask og smidig som Sighthounds – de behøver ikke å holde steinbrudd i sikte. Dufthunder er bygget for utholdenhet. De kan følge en duft for lange avstander og til og med over rennende vann. Dufthunder har karakteristiske egenskaper, egenskaper og egenskaper som er perfekte for deres formål. De har store neser som har dype, åpne nesebor og leppene deres er løs og fuktig, designet for å hente duftpartikler og følge dyrets sti. Ørene deres er lange som konsentrerer duften på nesen. Kroppene deres er designet for utholdenhet, en viktig ressurs når du følger noen duftspor.

Hunder Evolusjon og historie – Hundens raser
Hound Dogs har blitt avlet for å jage (eller hund) et steinbrudd ved syn eller lukt, eller en kombinasjon av begge sanser. Sighthounds har enestående syn, kombinert med den hastigheten og utholdenheten som er nødvendig for å fange det tilsatte byttet engang sett, typiske eksempler er Greyhound og Whippet. Hunder som stole sterkt på luktesansen å følge rovdyrspor, som Bloodhound, følger bokstavelig talt nesen, hastighet og syn er mindre viktig.

Utviklingen og historien til hunder – Arbeide hunderaser
Hunder i arbeidsgruppen, ble utviklet for å utføre et stort utvalg av oppgaver, som herding, kjøring, trekking, hesting, herding, jakt, redning og vakt. Naturen til mange av disse oppgavene krever en stor, sterk hund. Arbeidshunder har alltid blitt sett på som eiendeler til sine eiere og har jobbet med mann som erstatter større dyr som hester når ingen slike dyr var tilgjengelige.

Hunder Evolusjon og historie – Sportshund raser – Retrievere, Pekere og Setters
Idrettshunder jager med lukt duft, i motsetning til bakken duft. Retriever-, Pointer- og Setter-hundene ble avlet selektivt, noe som resulterte i at de oppfylte menneskets behov. Retriever hunder finner og returnerer drept spill til jegeren. Noen retrievere er spesielt utstyrt, for eksempel med vannavstøtende kapp og fôrfot, for å hente nedfylte vannfugler. Peker hunder står foran steinbrudd, med nese og kropp stivt still, og dirigerer (eller peker) jakeren til sin plassering. Setter hunder ble opprinnelig trent til å sette, eller crouch, foran spillet hindre rømmingen av steinbrudd. Jegeren ville gjøre fangsten med et nett. Mennets egen utvikling og utvikling i teknologi flyttet de tradisjonelle jaktmetodene vekk fra primitive verktøy og garn – de sportslige hundene ble deretter kalt Gundogs.

Hunder Historie og Evolusjon – Terrier Hunderaser
Hunder i Terrier-gruppen ble utviklet for å jakte og drepe skadedyr. Slagtyret inkluderte kontrollrotter, mus og andre rovdyr som foxer som kunne raidere en bondeprodukt og husdyr. Selve naturen til disse oppgavene krevde en energisk, tålmodig, modig og bestemt hund.

Hundens historie – De ikke-sportslige raser
Egenskapene og egenskapene til ikke-sportslige hunder kan ikke generaliseres. Hver rase ville opprinnelig blitt innført og styrket ved avl med dyr som allerede viste de ønskede egenskaper. Som tider viste mote og samfunn forandret mannen etableringen av behovet for raser for å hjelpe til i det som en gang var ansett for underholdning som okser eller bjørn baiting eller utfører i et sirkus.

Utviklingen og historien til hunder – Toy Dog Breeds
Toy hundene var i utgangspunktet eid av de rike og ble sett av andre som status symboler – et luksuriøst element med lite tilsynelatende formål. Trenden fortsetter til denne dagen. Henvisninger til Toy og miniatyrhunder blir sakte utvekslet med referanser til Teacup hunder – et søtt og beskrivende navn som er ideelt for markedsføring av denne dimensjonerte hunden.


Historien og evolusjonen av hunder – Hundeshow
Menns lidenskap og stolthet i hunden hans førte til ønsket om å vise sin hund og sammenligne den med andre raser. De organiserte hundeshowene ble derfor født i midten av 1800-tallet. Hundene var uidentifisert bortsett fra deres kennelnavn! Dette førte til ekte forvirring – det var mengder hunder med samme navn – Rover, Spot etc som ikke ble beskrevet i henhold til deres rase eller type. Organisasjonen var nødvendig – beskrivelser og avlsstandarder var nødvendig – Kennelklubber ble født!

Utviklingen og historien til hunder – Den moderne husdyr
Historien og utviklingen av de ulike hundene raser fortsatt i dag. Nye bruksområder blir funnet. Teknologien og innovasjonen av romalderen førte til russiske romhunder (vennligst referer til kategorien og lenken øverst på siden om berømte hunder for flere detaljer) Hunder har til og med blitt Movie Stars. Hva blir neste trinn i hundens historie og utvikling?