7 tips for fine hundetenner

Den gode nyheten for hunder er at de ikke er så utsatt for hulrom som mennesker er. Men til tross for den gamle konvensjonelle visdommen om at hundens munn er renere enn mennesker, kan hunder fremdeles utvikle problemer som tartar- og plakkoppbygging og gingivitt. Men det er ikke bare dårlig ånde og gule tenner du må bekymre deg for. Som hos mennesker, kan disse tannhelseproblemene faktisk føre til livstruende infeksjoner og problemer, inkludert hjerte-, lever- og nyresykdom.

Slik øker du hundens tannpleie som vil forlenge hundens liv:

Slik børster du hundens tenner
Hvis hunden din kan børste sine egne tenner, kan du slutte å lese denne artikkelen og begynne å legge inn videoen til YouTube. For resten av oss må vi bruke en hjørnetannbørste og en liten strategi. Den beste børsten som skal brukes er dobbeltbøyde med børstene i en 45 graders vinkel for å rense under tannkjøttkanten, som de som tilbys av selskaper som Petosan.

Relatert: Farvel, dårlig ånde
Hunden din går kanskje ikke på tannbørsten først, men forhåpentligvis kan du gjøre det til en rimelig hyggelig opplevelse for dere begge. Prøv å velge en tid når hunden din har hatt en anstendig mengde mosjon, så han er mer tilbøyelig til å sitte stille for prosedyren. Overdriv det ikke de første gangene. Start sakte og avslutt hvis hunden din blir agitert, selv om du ikke børster hele munnen. Du kan øke tiden hver dag som han blir vant til det. Sørg også for å snakke beroligende og behagelig under børstingen og belønn hunden din med en godbit etterpå. Før lenge bør hunden begynne å se frem til arrangementet.

Start tidlig med hunden din som en valp!
Grown hunder kan lære å bli komfortabel med hundetenn rengjøring, men gjør ting enklere for deg selv ved å jobbe med hunden din som en valp. På tannlege lørenskog finnes det gode tips.

Hvordan velge riktig tannpasta til hunden din
Dette er veldig viktig. Bruk IKKE vanlig vanlig tannkrem til hunden din. De fleste menneskelige tannkrem inneholder fluor, som er ekstremt giftig for hunder. Du kan finne tannkrem formulert for hunder på de fleste gode dyrebutikker.

Tørr mat er bedre enn myk mat
Hvis tannbørsten slutter i blod, svette eller tårer, er det fortsatt valg du kan gjøre for å forbedre hundens muntlige helse. Knust kibble er bedre for hundens tenner enn myk mat, da myk mat er mer sannsynlig å holde fast i tennene og forårsake forfall.

Tygge bein og tygge leker for å rense tennene
Det er mange syntetiske bein og tygge leker som er spesialdesignet for å styrke hundens tannkjøtt og tenner. Bare vær sikker på at du gir trygge gjenstander for hunden din å tygge på. Harde gjenstander kan forårsake ødelagte tenner.

Å gi hunden et godt ben for å tygge på, kan bidra til å bli kvitt oppbygging og holde tennene sterke, men forestill deg et menneske som bare tygger tyggegummi og bruker munnskylle. Det er ikke et effektivt middel for å sikre god tannhygiene og helbred. Det samme gjelder for hunden din.

Når skal du se en veterinær
Enten du pusser hundens tenner eller ikke, bør du ta en titt i munnen hver uke eller så. Hvis du merker noen av disse tegnene på tannproblemer, så ta hunden din til veterinæren:

Dårlig ånde
Endring i å spise eller hunds vaner
Pawing i ansiktet eller munnen
Depresjon
Overdreven trølling
Misaligned eller manglende tenner
Misfarvet, ødelagt, savnet eller skråt tenner
Røde, hovne, smertefulle eller blødende tannkjøtt
Gulbrun tartarskorpen langs tannkjøttlinjen
Bump eller vekst i munnen
Hvor ofte ser en dyrelege?
Selv med sunne tenner, akkurat som deg, bør hunden din få tennene sjekket av en profesjonell hver sjette til tolv måneder. Veterinæren din bør inkludere en tannlegeundersøkelse med en normal kontroll, men spør om det hvis de ikke gjør det.

Tannpleie kan være et problem for mennesker og hunder, men riktig vedlikehold kan være en pengesparer i det lange løp og til og med en livredder. Å la det gå kan føre til kostbare og ofte smertefulle veterinærer besøker nedover veien. Mange hunder må få anestesi for å få tennene og tannkjøttet renset dersom oppbyggingen er dårlig nok. Hold hundens munn ren, skjønt, og du skal begge smile!

Hvor ofte børser du hundens tenner?